12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Оставка по Коледа“ или да протестираме празнично

Националната инициатива „Оставка по Коледа“ не подмина и Бургас. Над петдесет души скандираха за незабавната оставка на кабинета „Орешарски“ в центъра на града. В тон с най-светлите празници, пред сградата на общината бяха струпани червени чували и метли с призиви за оттеглянето на управляващите. 

„Оставка по Коледа“ бе замислена от сънародници, живеещи в чужбина. Хиляди отново се организираха в социалните мрежи под надслов „Прибираме се за Коледа“. Подкрепата на родна земя не закъсня. Подобни протести днес се организират в Пловдив, София, Варна, Русе и други големи градове.

В Бургас протестираха дори малчуганите. Недоволните от управлението на кабинета носеха коледни дрехи и шапки. Компактна група тръгна на шествие по бул. „Богориди“ с огромни плакати с надписи: „Нова Година – нови избори“. Хората отново се обединиха около драстични промени в изборните правила.

Коледната нощ обаче се е оказала тежка за голяма част от потвърдилите участие в протеста бургазлии – цели 250 души. Шествието приключи с кратък блокаж на бул. „Демокрация“ и символична разходка в Морската градина, съпроводена от няколко униформени.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук