11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Останките от терориста са били разпръснати от взрива на 50-60 метра

До края на работния ден или малко по-късно ще разполагаме с информация за евентуалния взрив, количеството и по какъв начин е бил задействан, обяви министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция в Бургас. В 03.00 ч. днес чувалите с остатъци от взрива на бургаското летище, са пристигнали в София и вече се обработват в лабораториите със специализирана апаратура. В момента се разследва  идентичността на камикадзето.

 Министър Цветанов отрече бившият  затворник от Гуантанамо да е извършител на атентата. Той уточни, че терористичният акт категорично е осъществен от камикадзето, тъй като иззетият ДНК-профил съвпада с този на човешките останки в периметъра на взрива от около 50-60 метра.

 Наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова не потвърди по категоричен начин, дадената от нея по-рано информация, че терористът е пребивавал в Равда, а от  Поморие се е опитал да наеме кола.

 Стана ясно също, че са получени много сигнали от граждани, във връзка с разпространената снимка и видео на атентатора, като някои от подадените информации са подпомогнали действията по разследването.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук