11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Островно хоро на 15 август

Наред с мистичната си история и легендите за съкровища и пиратски набези, сега остров Света Анастасия се готви да запише нова страница в историята си. За първи път на малкото парче земя в Бургаския залив ще се извие най-дългото островно хоро. Поводът за това е празникът на острова 15 август, който се организира от Община Бургас и ОП „Туризъм“. остров света анастасия

Островното хоро ще поведат професионални танцьори под съпровода на певци и жива музика от ансамбъл „Странджа“. Те ще изпълнят тракийски и странджански песни, с които да увлекат колкото се може повече хора в народните танци. Надиграването започва в 11:30 часа и в него ще могат да се включат всички посетители на остров Света Анастасия. Танцьорите ще направят първите стъпки от сцената при църквата. Целта е хорото да обиколи целия остров.

В програмата за празника на остров Света Анастасия са предвидени още много изненади и забавления за посетителите. Остава ни да се помолим за хубаво време през уикенда, за да се превърне той в незабравим празник.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук