21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Островът влиза в маршрутите за културен туризъм у нас

Остров Св. Анастасия ще бъде добавен в проектите за културни маршрути в страната, стана ясно по време на срещата с представители на местната власт и министерството на туризма, проведена във Велико Търново. Освен бургаският остров в маршрутите ще бъдат отразени още пропуснати места –  Златоград, тракийското светилище Бегликташ и др., сред включените обекти по региони. 

остров света анастасия

„Към момента имаме 8 проекта на маршрути, които бяха изработени от експертите на министерството заедно с доказани специалисти от областта, като не са изразходвани никакви средства за това“, подчерта министър Ангелкова. По думите й нито една значима за България и за културно-историческото ни наследство забележителност няма да бъде пропусната или изключена от маршрутите. Те продължават да са в проект на разработване и допълване.

Разработваме инвестиционна карта на България в областта на туризма

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма. Вече са изпратени писма до общините, за да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори. Министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление и да ги представя при международни участия.

„Създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма в „one-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза министър Ангелкова. По думите й целта да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори. Тя обясни, че през последните месеци е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги и е представила възможностите за инвестиции в страната ни.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук