13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Островът посреща туристи днес

Остров Света Анастасия отваря врати за Великден, съобщават от община Бургас. В двата празнични дни – неделя и понеделник (12 и 13 април) корабът Анастасия ще прави по четири курса на ден при следното разписание:Тръгване (от Морска гара – Бургас) 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 часа.

остров света анастасияВръщане (от Острова) 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 часа. Време за престой на Острова: 2 часа. В двата почивни дни всички обекти на Острова ще бъдат отворени. Всеки, който желае, ще може да запали свещ в църквата и да отправи молитвите си за здраве и благополучие.

Ресторантът ще зарадва посетителите със специално празнично меню, включващо великденски рибен курбан, яйца и козунаци, както и познатата островитянска морска кухня. Лекарната ще предлага традиционния си чай с букет от странджански билки и великденски курабии. Тръгването ще е от Морска гара, до която може да стигнете пеша или с кола по пътя откъм старата Фрегата в Морската градина.

Билети ще се продават на място, в самия кораб, който ще качва по 25 човека на курс, съгласно изискванията на Морска администрация за пътуване в зимни условия. Цените за пътуване са: 9 лв. (стандартен билет), 6 лв. (за учащи и пенсионери), безплатно (за деца до 7 години и хора с увреждания). Предварителни резервации няма да се поемат, затова ако решите да пътувате, е добре да бъдете на място поне 15-20 мин. по-рано.В случай, че настъпи влошаване на времето, е възможно курсове да бъдат отменяни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук