16.5 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Остров „Св. Анастасия“ стана трето чудо на България в раздел атракции

Остров Света Анастасия се класира на достойното трето място в класацията „Чудесата на България“, съобщиха от община Бургас. Бургаското предложение бе защитено в пряко предаване от кмета Димитър Николов и Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.

ostrov sv anastasiya

Това е трето отличие за острова тази година – след наградата от МРРБ за перфектно изпълнен проект по ОПРР и приза от конкурса „Сграда на годината“. „Благодаря на бургазлии за активността и за това, че подкрепят и пазят всичко родно. Всеки, който не е виждал нашия остров, е добре дошъл още напролет. Гладен и разочарован няма да си тръгне никой“, каза кметът Николов.

Пръстенът убиец от Калиакра стана Чудо №1 за 2014 г. в сблъсъка на титаните. На живо в ефира на БНТ снощи главният редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова обяви големия победител в кампанията „Чудесата на България“. Златото в категория „Атракции“ отиде при крепостта „Трансмариска“ в Тутракан. „Независимо кой е на първо място, за мен всички открития и атракции са номер едно“, заяви г-жа Бозукова.

Маската на Терес грабна второто място в категорията „Открития“, а третата позиция зае Манастирът на Паисий край Урвич. Крепостта „Перистера“ в Пещера бе отличена с второто място в раздел „Атракции“, а бронзовият медал бе даден на остров Света Анастасия.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук