8.8 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Осуетен опит за самозапалване в Бургаския затвор

Тази сутрин затворникът Господин Димитров, по прякор Закса, се опита да се самозапали на прозореца на сградата в знак на протест срещу „далаверите и личното отношение към него зад решетките“.
Затворникът се свърза с екипа  ни по телефона и заяви, че администрацията на затвора му отказва да си поднови изтекли лични документи, с които да сключи брак с приятелката си.

 „Сега ще си сложа край на живота. Имам улики срещу администрацията на затвора, че стават далавери, наркотици вкарват. Искам да ви кажа, че това не го правят надзирателите, правят го администрацията на затвора.”

Това е трети опит на затворника за самозапалване..  В края на октомври миналата година Господин Димитров вдигна на крак надзиратели , линейки и полиция с опита си да се самозапали. Днешният му опит отново беше осуетен , въпреки че е бил старателно увит с вестници и според непотвърдена информация залят със запалителна течност. От дминистрацията на затвора не дадоха обяснение за случилото се. От МВР Бургас отрекоха в сградата на затвора да е вкарвана запалителна течност. Димитров излежава петгодишна присъда за кражба, която изтича в края на тази година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук