6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Осъдиха биячи на родилка, искали да продадат бебето й

С 2 години и 11 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок са наказани Силвия Динкова и Рачо Динков. Наказанието е наложено с одобреното от Районен съд Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу тях.

Бургаски затвор

Със споразумението те се признават за виновни в това, че в периода 24.04.2010 г. – 21.06.2010 г. в Република Гърция, действайки като съизвършител, в съучастие помежду си, в дом в град Ламия в Гърция, приели отделно  лице – бременна жена, с цел продажба на детето й.

Разследването е установило, че свидетел по делото склонил бременна жена да продаде бебето си в Гърция, за което й обещал 6 500 лв. Той я транспортирал с автомобил през месец април 2010 г. през ГКПП „Капитан Петко войвода“ и я оставил в дома на обвиняемите в гръцкия град Ламия. Бременната останала при тях до раждането на детето, а подсъдимите полагали грижи за нея.

След раждането жената отново се върнала при тях. Силвия и Рачо Динкови й обяснили, че ще трябва да остане известно време, докато успеят да намерят купувач за бебето й. След около два месеца те я завели при други хора в гр. Солун. Дни по-късно бебето било предадено на непознати хора, а подсъдимите се срещнали отново с майка му. Силвия Динкова й дала 1000 EUR.

В съдебната зала днес двамата се признаха за виновни, но Силвия Динкова заяви, че не го е направила за пари. Подсъдимите казаха, че разбират последиците от споразумението, доброволно са го подписали и се отказват от разглеждане на делото по общия ред.

Районен съд Бургас намери, че предложеното от Районна прокуратура Бургас споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри. Съдът отдели материалите спрямо трето лице – подсъдима по делото, в отделно наказателно производство. То ще бъде докладвано на председателя на съда, за да се разпредели на друг съдебен състав.

Одобреното от Районен съд Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу Силвия и Рачо Динкови не подлежи на обжалване и протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук