12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Осъдиха директора на НПО „Мостовик“, „щипнал“ 1 млрд. рубли от Океанариума в Приморие

Осъдиха на три години затвор бившия директор на руската НПО „Мостовик”, Олег Шишов. Според решението на магистратите във Владивосток, той е признат за виновен по обвинение за длъжностно присвояване.

Още преди началото на процеса, Шишов призна вината си. Бившият вече директор ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие. Наложена му е и глоба в размер на 300 000 рубли.

Шишов беше задържан в края на 2014 година, заради неизплатени заплати на служителите в компанията. В хода на разследването е установено, че той е присвоил над 1 млрд. рубли при строителството на Океанариума във Владивосток. Парите били прехвърляни по сметки на различни фирми в Омск.

Именно НПО „Мостовик” трябваше да строи и океанариума в Бургас. Проектът обаче забуксува още преди новините за фалита на компанията в началото на 2014 година. Днес срещу Шишов се водят още няколко дела за длъжностно присвояване в хода на големи инфраструктурни обекти в Руската федерация.

В началото на април 2015 година Арбитраженият съд в Омск обяви първото си решение, с което беше задействана процедурата по обявяването на „Мостовик“ в несъстоятелност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук