13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Осъдиха Октай Енимехмедов на 3 години и 6 месеца

Произнесоха присъдата на Октай Енимехмедов. Той получава 3 години и 6 месеца затвор, съобщава 24 часа. Софийският градски съд го призна за виновен за опит за убийство, като изключи обаче прекия умисъл за извършеното престъпление.  Магистратите не приеха тезата на прокуратурата, че Енимехмедов е имал за цел да убие Доган.

По второто обвинение за хулиганство съдебният състав с председател Пенка Велинова му наложи 3 години лишаване от свобода и постанови, че Октай трябва да излежи по-тежкото от двете наказания.

Съдът взе предвид, че от наказанието трябва да се изключи времето, което той е прекарал в предварителния арест, което е 1 година. Ако по-горните инстанции потвърдят това наказание, студентът от Бургас ще лежи 2 години и 6 месеца в затворническо общежитие от закрит тип. В заключение, председателят на състава съобщи, че решението е подписано с особено мнение от 1 от съдебните заседатели. Според Петко Денчев, Енимехмедов трябва да бъде наказан с 1 година и 1 месец.

След заседанието прокурорът по делото Илиян Точев заяви, че ще протестира присъдата. Според него, има достатъчно доказателства, че Енимехмедов е действал с умисъл.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук