10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Осъдиха турски студент в Русе. Крещял „гяури“ срещу полицай

Турски студент, нарекъл полицаи „гяури“, беше осъден да плати 2000 лв. обезщетение на полицай в Русе. Районният съд постанови Гокхан Й. да покрие и 400 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в крайдунавския град.

Случаят е от април миналата година. Тогава пияният студент се блъска с лекия си автомобил „Ауди ТТ“ в тентата на барче пред университета. Собственикът веднага алармирал на тел. 112 за инцидента. Когато пристигнал полицейски мотопатрул, Гокхан отказал пробата с дрегер за алкохол. Той се разпсувал на турски език, захапал тръбичката на уреда и я изплюл на земята.

При опита на полицаите да го укротят, той хванал за реверите и блъснал собственика на заведението. После бъдещият висшист показал среден пръст на автоконтрольорите и ги нарекъл „гяури“, съобщава „Монитор“.
Задържаният хулиган бил отведен във второ РУП, където дрегерът отчел 2,24 промила алкохол в кръвта му. Студентът бил пуснат на свобода срещу подписка и изпратен на съд.

Районните магистрати го осъждат на 6 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и му отнемат правото да управлява лек автомобил за 1,6 г. След сключеното споразумение с прокуратурата той приема и наказание от 2 г. пробация. Хулиганът трябва да плати 194 лв. за повредения навес на заведението.

Единият полицай завежда и гражданско дело заради накърнената му чест. В иска си той твърди, че колегите му се подигравали след публичния скандал и преживял трудно накърненото му достойнство.

„При определени професии очакванията и изискванията на обществото към тях за почтеност и спазване на законите са изключително завишени, а противоправните действия срещу хората, упражняващи подобни професии, имат по-силно негативно отражение“, мотивират се магистратите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук