15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Осъждан нападна и преби 61-годишен мъж в с.Русокостро

Криминално проявен и осъждан мъж от с. Русокастро е нападнал и пребил 61 годишен свой съселянин в дома му. Той е търсил пари, които му трябвали за да плати на адвоката си по дело за кражба. На 29 януари около 01.10 ч., чрез сваляне стъклото на прозорец, 34 годишният А.К проникнал в дома на самотно живеещия мъж. След привеждането му в безпомощно състояние, чрез нанасяне на удари по главата, нападателят поискал няколкократно от жертвата си да каже къде са скрити парите и ценните вещи.

снимка: архив

Пострадалият започнал да вика за помощ, след което извършителят излязъл от къщата и избягнал в неизвестна посока.

В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Камено със съдействието на служителите от Базовата научно-техническа лаборатория към МВР – Бургас, е установен извършителят на нападанието. Това е криминално проявеният и осъждан А.К., 34 годишен от с. Русокастро, който е задържан със заповед за задържане за 24 часа.

Констатирано е, че А.К. в съучастие с 32 годишния си брат М.К. е задържан през миналата година за кражба на дизелово гориво, собственост на земеделски производители от регион Камено.

През миналата седмица се стигнало до извънсъдебно споразумение, като за заплащането на адвокатските услуги всеки от братята трябвало да даде сумата от 150 лв.

Понеже и двамата братя нямали сериозни доходи, решили да проникнат в дома на 61 годишния си съселянин, който гледал животни и за когото предполагали, че разполага с пари.

В последният момент обаче М.К. се отказал и А.К. влязъл сам в дома на жертвата.

Досъдебното производство, образувано към момента по указание на наблюдаващия районен прокурор, е по чл. 170 от НК / влизане в чуждо жилище през нощта и след употреба на сила/.

Припомняме, че именно за подобен случай на грабеж спрямо възрастен човек от с. Русокастро, осъществен в началото на декември месец миналата година, инспектор Петьо Йорданов Петков – разузнавач в група «Криминална полиция» към Районно управление «Полиция» – Камено бе отличен за «Полицай на месец декември».

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук