13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Отбелязват в Бургас 134-та годишнина от създаването на Военноморските сили

От 5 до 8 август 2013 г. в град Бургас тържествено ще бъде отбелязана 134-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

Честванията ще започнат на 5 август 2013 г. с официално откриване на спортни състезания  в района на плувния басейн в Морската градина на Бургас. Военнослужещи от гарнизона ще премерят сили в  състезания по плуване, футбол на малки врати, теглене на въже и плажен волейбол. В състезанията ще участват и отбори от община Бургас, Регионална дирекция „Гранична полиция” – Бургас, Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и Клуб „Каменица”.

На 8 август 2013 г. от 10 ч. в Пункт за базиране Бургас ще се проведе ритуал по присвояване имена на кораби за бойна поддръжка и спомагателни кораби от състава на Военноморските сили.

Тържествата по случай Празника на Военноморските сили  ще приключат с  Тържествено събрание – концерт във Военен клуб – Бургас от 18.30 ч. същия ден.

Каним представителите на медиите да присъстват и отразят мероприятията, свързани с отбелязване на 134-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България в град Бургас и Пункт за базиране Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук