11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Отборът на Пристанище Бургас се представи достойно в Спартакиадата на транспортните работници

Представителен отбор на „Пристанище Бургас”  ЕАД участва в VI-тата Спартакиада на транспортните работници, която се проведе от 31 май до 4 юни в Албена. Организатор на спортна проява е Фондация „Европейско бъдеще” с подкрепата на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ). В надпреварата се включиха над 230 състезатели, а отборът на бургаското пристанище участва в три вида спорт.  Игрите бяха открити от зам.-председателят на СТСБ инж. Иван Дражев в спортна зала „Албена“. „Спортът е един от най-добрите начини за възстановяване и почивка от нашата стресова и отговорна работа. Радвам се, че с всяка изминала година, все повече работещи в транспортния сектор осъзнават това“, заяви при откриването Иван Дражев.

В Спартакиада участваха отбори от 12 транспортни дружества в страната и отбори от Украйна и Хърватия. Те се състезаваха в 12 спорта – футбол, тенис на корт, шахмат, тенис на маса, баскетбол, волейбол, бадминтон, петанк, плуване, дартс, лека атлетика и теглене на въже.

Най-оспорвана беше надпреварата в турнира по Мини футбол, където отборът на Пристанище Бургас зае четвърто място. Шахматистите завоюваха пето и шесто място. В теглене на въже бургаските представители се класираха на четвърто място от общо участващите 11 отбора.

В рамките на Спартакиадата представителният отбор на „Пристанище Бургас” ЕАД посети археологическия и природен резерват „Калиакра”. VI-тата  Спартакиада на транспортните работници беше закрита от председателя на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук