12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Отварят търговска галерия в Гарата

Нова търговска галерия ще има на ЖП гара – Бургас след цялостната реконструкция. Това каза пред журналисти Ивайло Дженев, ръководител на проектите за рехабилитация на гарови комплекси, предаде Радио „Фокус”. Галерията ще бъде на втория етаж в сградата на гарата. В нея ще има търговски обекти, които ще се отдават под наем с оглед бъдещата издръжка на гарата.

Ресторанът е изцяло реставриран. „Надяваме се да има наемател, който да го поддържа и експлоатира. Отделно ще има обекти за продажба на вестници, закуски и други“, каза инж. Дженев. Обектът е паметника на културата и затова е трябвало да се извършат допълнителни съгласувателни процедури с Министерството на културата, които малко забавят получаването на съответните разрешения.

По думите на инж. Дженев, ЖП гара-Бургас трябва да запази своя облик като паметник на културата. Ремонтът се извършва по проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата – „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София”, „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”, „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик – II-ри етап“. Стойността на проекта само за ЖП гара – Бургас е 7,2 млн. лева без ДДС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук