11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Отвлеченият за роб бил шизофреник, получавал вода и хляб колкото да оцелее

23-годишен психично болен жител на димитровградското село Брод бе отвлечен и поробен за 9 дни, съобщи ОД на МВР – Хасково. Шизофреникът Павел Боев бил похитен и заставен да копае канали на чорбаджийски имот в село Горно Брястово, община Минерални бани. След като свършвал работа, бил заключван във фургон.

Историята започнала на 8-ми юни. В 22,30 вечерта той бил заставен да се качи в автомобил БМВ. Познавал се бегло с 28-годишния шофьор Васил Вълчанов, който работел за собственик на имот във вилното селище.

„Жертвата не е била длъжник“, уточниха от песцентъра на МВР-дирекцията, цитирани от 24chasa.bg Павел полагал тежък физически труд и получавал само храна и вода колкото да оцелее.

Миналия следобяд обаче робовладелецът се напил и забравил да заключи фургона на работещия ангария. В 17,30 часа отвлеченият успял да подаде сигнал в РПУ-Димитровград, а извършителят бил задържан малко по-късно. Вълчанов признал за стореното.

„Съселянинът ми е пенсионер по болест заради менталните си проблеми. Кротък и незлоблив е, изхранва се като се цани на сезонна работа за някой лев“, каза кметът на Брод Димитър Делчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук