18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Отвориха зоната за обществен достъп на пристанището /обновена/

Пристанището е достъпно за граждани. Двама министри пристигнаха в Бургас, за да открият заедно с кмета дългоочакваната зона за обществен достъп на днешния 6 декември. Бургазлии и гости на града ще могат спокойно да се разхождат край Морска гара. Достъпна е зоната и около новата сграда на Яхт-клуба. Продължава строителството на Трафик – кулата на Бургаското пристанище. „Няма забавяне по проекта”, увери транспортният министър, Ивайло Московски, който инспектира обекта. Той допълни, че сградата трябва да бъде завършена до средата на февруари 2015 година.

Една от залегналите стратегии в работата на правителството е зоната за обществен достъп на пристанището да се развива и занапред, увери министърът. По думите му, ще се реагира адекватно по отношение на круизния туризъм, който все повече се развива. 12 млн. лева пък били предвидени за развитието на порта в бюджета за следващата година. 

От своя страна кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че зоната ще бъде отворена за гражданите денонощно. По думите му, границите й ще се разширяват, което ще даде възможност на Бургас да се възползва изцяло от Черно море. „Така ще бъдем още по-морски град“, каза кметът. 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук