11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Отвори кухня за бедни в Бургас

Българският червен кръст в Бургас отвори днес кухня за бедни. Около 2 млн. лв.  осигури социалното министерство за създаването на обществени трапезарии, в които социално слаби хора ще могат да се хранят през зимата. Парите са по проект за предоставяне на социалната услуга „обществена трапезария“ от фонд Социално подпомагане. Такива кухни от днес отварят в София, Пловдив и Варна и други общини в страната, казаха от БЧК. 44 души ще получават храна в социалната трапезария в Бургас.. Обядът ще включва супа, основно ястие и хляб в размер на  2.20 лева . В социалните трапезарии ще могат да се хранят самотно живеещи хора, скитници и просяци от 1 декември до края на март.

Кметът на Бургас каза днес, че общината ще съдейства да бъдат открити кухни за бедни и по бургаските квартали. Днес той получи наградата на Световната кампания на БЧК- „Светът е наш. Ти си на ход“ за предоставеното от общината помещение и за оказаното  съдействие към  хуманитарната организация..

Областната структура на Български Червен кръст в Бургас развива социална услуга „обществена трапезария от 1996 година. През годините е предоставян  топъл обяд на  над 1500 души.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук