12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Откриха бургаското ларго

 Въпреки дъжда днес сутринта официално беше открито реконструираното бургаско ларго.От началото на лятото бургазлии се радват на  напълно обновената улица „Александровска“- от гаров площад  до площад „Тройката“.

Със средства в размер на 10 500 000 лв., по оперативна програма“Регионално развитие“, заедно с главната улица, бяха обновени още Морската градина, парковото пространство зад Старата поща, улиците „Гурко“ и „Адам Мицкевич“.

Кметът Димитър Николов и министърът Росен Плевнелиев прерязаха лента на ларгото при компаса със знака на нулевия километър на Бургас.

Първата копка на ларгото беше направена в края на месец септември и ремонтът продължи малко над 10 месеца. През това време се появиха и много обвинения  за това, че отводняването на новата улица не е направено както трябва, че са закупени некачествени турски плочки, че има злоупотреба със европейските средства. Днес тези въпроси не бяха спестени на министър Плевнелиев и на кмета.

За всички жители и гости на града вечерта ще има стрийт арт спектакъл „Ларгото оживява в танц на светлина и сенки“, който ще започне вечерта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук