23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Откриват нестандартна изложба на ветроходни платна в галерия „Георги Баев“

* „Платна“ е авторска изложба на Мариана Сърбова, която се реализира в партньорство с Община Бургас, по програмата за съфинансиране на културни проекти. Ветроходните платна, които са включени в експозицията са събирани в продължение на половин година.

Ветроходни платна ще разказват за своите пътувания в морето, носейки полъха на свободата в изкуството. Те ще заживеят своя културен живот в галерия „Георги Баев“, намираща се на бул. „Демокрация“ 6 до 17 август.

Арт проявата ще бъде официално открита на 3 август от 18.30 часа.

„Този проект задава въпроси към хората -мечтатели, склонни да се вглеждат в близки и далечни хоризонти и да се замислят, какво може да ги чака там. Искам това да ги мотивира да отправят послания към бъдещето си“ – споделя авторката. Тя допълва, че черпи вдъхновението си от Бургас и от любовта си към морето.

Проектът „Платна“ се подпомага от програмата на Община Бургас за съфинансиране на културни проекти. Освен изложба, той включва интернет сайт, който представя непрекъсната линия от снимки с общ хоризонт http://horizonti.marspaces.com/.

„Платна“ е една история за хоризонти – без видимо начало и край. За хоризонтът като линия, която визуално съшива реалности. Там всички събития са възможни, защото не ги виждаме. Тънката граница между вчера и днес. Между днес и утре…

Входът е свободен!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук