8.8 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Откриват още гишета за пръстов отпечатък в бургаската болница, за да няма опашки

Хаос и изнервени пациенти на регистратурата на бургаската болница, рано тази сутрин. Причината е въвеждането на пръстов отпечатък за прием на болни, който е задължителен от днес. В 8 часа сутринта пред гишето за регистрация на пациенти, което се намира в Спешния център на болницата, се извива опашка. От болницата не крият, че болни и възрастни хора са припадали от дългото чакане за прием, което става едва след като се даде пръстов отпечатък.

Системата работи много бавно…! На някои хора не можем изобщо да им вземем отпечатъци и става навалица… Много хора имаше , тука беше ей така отпред…дори не мога да ги преброя колко са хората…”, казва жената от регистратурата. Д-р Стилиян Славов допълва, че процесът отнема около десетина минути , а за това се изисква търпение. Проблем е възникнал и защото от днес в болницата въвеждат нова информационна система.

Д-р Светлозар Георгиев- зам. директор на УМБАЛ Бургас
Д-р Светлозар Георгиев- зам. директор на УМБАЛ Бургас

Д-р Светлозар Георгиев- зам. директор на УМБАЛ Бургас, обеща от утре проблемът да бъде решен . „Въвеждаме още един пункт , още един център за обработка, имаме готовност да открием и други гишета за регистрация.”

По обяд напрежението спадна и болницата продължи да приема спешни случаи. От Здравната каса обясниха, че хората на носилка няма нужда да чакат с другите пациенти на опашка пред регистратурата. ”До изписването на пациента, може да се извърши регистрация и отразяване на събитието , така че няма нужда спешно болните да се нареждат на регистратурата за регистрация „, каза д-р Таня Макшева- директор на директор на РЗОК – Бургас.

От Здравната каса в Бургас съобщиха, че от 26 лечебни заведения в бургаски регион само в УБАЛ Бургас е имало проблем днес с регистрацията на пациенти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук