20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откриват Световното по шотокан в събота

Двадесетичетвъртото Световно първенство по шотокан карате до ще бъде открито тази събота в Бургас. В него ще се включат над 1 500 каратеки от 45 държави. Международният шампионат ще се проведе в спортна зала „Младост“.

Организаторите съобщиха, че визови проблеми са попречили на спортистите на Ирак да се включат в първенството. Сирия пък ще бъде представена от ограничен брой каратеки, които живеят предимно в Европа.

В двете надпревари българският национален отбор ще участва с над 200 състезатели, съобщи селекционерът Димитър Тодоранов. „Подготовката на националния ни отбор е много добра. Имаме традиция да побеждаваме на европейски и световни първенства. Нашият фокус е върху отборните надпревари“, категоричен е Тодоранов.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации, Българска федерация Шотокан Карате-До със съдействието на бургаският КК „ Ронин“ и община Бургас.

Официалната церемония по откриването ще се проведе на 8 октомври от 14:30 часа, а самите състезание ще започнат в 10:00 часа. Финалите за мъже и жени ще се проведат в неделя до 12:30 часа.

След това ще бъде представена най-атрактивната дисциплина, в която ще се избират най-добрите състезатели от всяка държава, които да представят и да се състезават паралелно в „ката“ и „комита“. След това ще се проведат финалите за отборните състезания. Ще се играе на 7 татами.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук