22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Откриват Център за обществена подкрепа в Несебър

На 6 април, понеделник, от 11 часа ще се състои официалното откриване на Центъра за обществена подкрепа в Несебър. Той се намира на ул. „Струма“ № 14. Центърът предоставя комплекс от социални услуги, предназначени за деца и семейства, с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции. Несебър Центърът ще работи още за превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институции, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване, обучение и подкрепа на приемни родители и осиновители, консултиране и подкрепа на деца с поведенчески проблеми и прояви.

Основната цел на Центъра за обществена подкрепа е да подобри качеството на живот на децата в семейната и социалната среда, като предостави качествени социални услуги, които да отговарят на потребностите и да са достъпни за всяко дете в риск и неговото семейство. Работата се осъществява в дома на семействата, в училища, в специализирани институции или на територията на ЦОП.

ЦОП-Несебър работи съвместно с отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане”, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКППБМН), детска педагогическа стая, училища и детски градини, болнични заведения, неправителствени организации и други институции имащи отношение към защита правата на децата на територията на община Несебър.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук