11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Откриха чист хероин за милиони и завързани мигранти на Лесово /ВИДЕО/

Голямо количество висококачествен хероин и двама нелегални от Ирак са били установени в турски камион на граничния пункт „Лесово”. Митническите власти обявиха, че стойността на откритите наркотици е минимум 2 млн. лева. Хероинът и двамата чуждестранни граждани били завързани с ремъци към осите на камиона, чиято крайна цел е била Румъния. 

Десетките килограми хероин и двамата мъже от Ирак на 21 и 45 години, са били пропуснати от турските и българските власти, но само при първоначалния оглед на пункта. След насочване на турския камион за щателна проверка службите откриват първо въздуховод, натъпкан с близо 200 кутии цигари.

„Качвайки автомобила на халето, колегите забелязват, че към осите са се привързали и двама чужди граждани. А в близост са два черни сака, в които е въпросното количество наркотици“, каза шефът на Агенция „Митници“, Георги Костов. 

Предполага се, че дрогата е била предназначена за България. Експертна оценка ще установи точната стойност на откритите наркотици. Двамата иракчани са задържани. Шофьорите на турския камион – също.

Повдигнати им са обвинения по членове от НК, за които се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 до 300 000 лева. Задържани са за 72 часа от вчера са с постоянна мярка задържане под стража. И четиримата чужди граждани“, каза апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. 

От Агенция „Митници” определиха трафикантите като изключително изобретателни, но увериха, че успяват да противодействат като разчитат на момента на а изненадата.  Тактиките за проверка се сменяли всеки ден.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук