12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Откритите заведения в Слънчев бряг да работят до полунощ, предлагат хотелиери

Всички открити заведения в курортен комплекс „Слънчев бряг“ да бъдат с ограничено работно време до 24.00 часа, групите участници в bar crawl, след полунощ да нямат правото да провеждат маршрути от заведение на заведение. До 00.00 часа групата трябва да е влязла в последното по ред заведение. То трябва да е закрито и добре шумоизолирано. Това са част от предложенията в проекта за нов Закон за туризма, които ще представим на 14 юни в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/, каза председателят на Управителния съвет на сдружение „Съюз на собствениците”-Слънчев бряг Елена Иванова.

 

Срещата с министъра на МИЕТ Делян Добрев ще бъде с браншови представители, за да се уточнят последни промени в законопроекта.

 

Важно да регулираме движението на шумните групи по улиците и да отстраним грозните гледки по алеите. Това всъщност най-много тормози хотелиерите. Целта е да се намали шума и да се осигури спокойствие на гостите в курорта, обясни Иванова. Ще предложим също забрана за използването на клаксони във вътрешността на комплекса, както и движение на триколки, които са много опасни.

 

Основното предложение, което Съюзът ще направи на срещата в МИЕТ, е свързано с изясняването и определянето на статута на националните курорти, които са извън неселените места. Всъщност на този етап никой не може да обясни какво означава „национален курорт”, какво следва от това наименование като отговорности. Искаме да се даде съдържание на понятието национален курорт, съответно да се въведе регламент за шума, временните обекти, които отдавна сме казали, че не искаме и сме дали предложение за тоталното им премахване, заяви Иванова.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук