14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Откриха автобусния терминал в „Меден рудник” /ВИДЕО/

Откриха автобусния терминал в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”. Транспортният хъб е част от мега проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас. Терминалът е основно съоръжение като ще бъде и начална спирка на Бързата автобусна линия, която свързва  „Меден рудник“ с комплексите „Славейков“ и „Изгрев“.

Част от автбосудният терминал в Меден рудник са основна едноетажна сграда, която разполага с обслужващи и сервизни помещения, чакалня и тоалетни, две автобусни спирки и специални сектори за Бързата автобусна линия.

В ход е обществена поръчка за доставка на оборудването за електронното таксуване в градския транспорт на Бургас. Паралелно с внедряването на системата започват и обществени обсъждания на цялата транспортна схема в общината. Това заяви от своя страна управителят на общинския превозвач „Бургасбус”, инж. Петко Драгнев.

Той допълни, че обмисля и вариант, в който градските автобуси в Бургас ще спират само след подаден сигнал с ръка от чакащите на спирките граждани. Масово ще трябва да се използват и стоп- бутоните в самите автобуси.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук