12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Откриха Автогара „Юг“

Завършването на автогара Юг е още една сбъдната мечта. С всяка година Бургас ще продължи да се приближава към морето. Всички площи зад автогара „Юг“, които в момента се използват разтоварване на материали, ще се превърнат в един красив площад.

На мястото на старите индустриални площи ще има офиси, сгради за изкуство, така че пространството да се оформи като градски център. Това каза пред журналисти на традиционната среща на баница с късмети кметът на Бургас Димитър Николов.

Със завършването на автогара „Юг“ ние затваряме кръга на цялата транспортна логистика, подчерта Димитър Николов. Транспортния терминал е в близост до жп гарата, пристанището и Морската гара в Бургас.

След официалното откриване на автогара „Юг“, от утре, 29 декември, от нея ще се извършват всички курсове по направленията София, Варна, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец, Резово, международните линии, както и автобусите, обслужващи градска линия № 15 Бургас – Летище – Сарафово. Автогара „Юг“ е изградена по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“.

Той е финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г., чрез Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и държавния бюджет. Допълнителни средства за реализацията на проекта са осигурени от бюджета на Община Бургас под формата на собствен принос.
„Вдъхновение“ е късметът, който Димитър Николов изтегли от празничната баница. За 2016 година той си пожела да няма природни катаклизми, а на всички бургазлии – да са здрави и по-усмихнати.

От новогодишната баница на зам.-кмета с ресор строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска се падна „успешно надбягване“. Руска Бояджиева, която е зам.-кмет по европейски политики и околна среда, изтегли „още една квалификация“, а на зам.-кмета по култура и образование Йорданка Ананиева се падна „спокойствие“. Председателят на Общинския съвет Костантин Луков ще се радва през новата година на „подкрепа в работата“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук