14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Откриха асансьор за инвалиди в сградата на Община Созопол

 В сградата на община Созопол вече има асансьор за инвалиди, както и рампа за инвалидни колички. Съоръженията са изградени с пари от общинския бюджет и са на стойност над 100 000 лв. Указателните бутони в асансьора са обозначени с Брайловата азбука. Асансьорът има пет спирки в сградата на общинската администрация, като се движи от архива,  в приземния етаж до третия етаж.  При спиране на елзахранването асансьорът се връща на предната спирка и автоматично отваря вратата, което гарантира безопасността по време на ползването му.

Преди началото на летния сезон ще бъдат поставени и рампи за хора с увреждания за достъп до плажната ивица в морския град. В Созопол отдавна се работи за достъп на хората с увреждания до обществените сгради и за придвижването им в градска среда, каза кметът Панайот Рейзи.

Първи в асансьора днес се качиха кметът Панайот Рейзи и председателят на Съюза на инвалидите в Созопол Тодорка Цвяткова, а отец Иван отслужи водосвет.

„Асансьорът е най- новата придобивка на жителите на общината  за 2010 година, която е предназначена да улесни достъпа на граждани в общинската администрация и повишаване на качеството на административните услуги.“- заяви по време на официалната церемония кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Асансьорът е крайно необходима придобивка и за жителите на общината, които са трудноподвижни и ще посещават общинската администрация- заяви още той и подчерта,че това е част от социалната политика на общинското ръководство по отношение на хората в неравностойно положение“, каза кметът Панайот Рейзи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук