14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Откриха борсата за извънкласно образование „Училищен салон”

За три дни в края на септември мол Galleria Burgas се превръща в средище на детските таланти и начините за тяхното усъвършенстване. В петък, 28 септември, тук бе открита първата по рода си борса за извънкласно обучение „Училищен салон”. Целта на форума е да привлече вниманието на родители и ученици към многобройните възможности за развитие на интелектуалните възможности и умения на децата, които предлагат образователните центрове и школи в града.

 

снимка: Симона Първанова, мениджър на Galleria Burgas, открива ученическата борса

„Ние осъзнаваме ангажимента си към  най-малките, защото това е нашата отговорност към бъдещето. Длъжни сме да търсим начини за развитието на заложбите у нашите деца. Затова мол Galleria Burgas и Бургаски изложбен център имат амбицията да превърнат „Училищен салон” в традиция и тази своеобразна борса за извънучилищно образование да се провежда ежегодно”, каза при откриването Симона Първанова, мениджър на търговския център.

 

Началото на изложението, организирано съвместно с община Бургас и Бургаски изложбен център, съвпадна с официалното откриване на учебната година в Общински детски комплекс /ОДК/ – Бургас. През тази година ОДК промени традицията и проведе първия си, нетрадиционен час – концерт на специално изградената сцена в големия атриум на мол Galleria Burgas. „Училището” за таланти отваря врати за децата за 17 поредна година. „В Бургас живеят и творят много талантливи хора. Разнообразните и интересни школи на ОДК, ръководени от висококвалифицирани педагози, поощряват творческото развитие на децата. Пожелавам много нови успехи  в различните общински национални, и международни конкурси и фестивали на младите бургаски таланти”, каза директорът на детския комплекс Пепа Ангелова . Тя удари първия звънец и така постави началото на първия учебен час, в който пред многобройните посетители на  мол Galleria Burgas близо 100 деца от различни школи демонстрираха своите умения.

 

Концертът за откриването на учебната година на ОДК включи изпълнения на почти всички школи от детския комплекс. Атрактивните танци на  Детски фолклорен танцов ансамбъл   „Радост” с ръководител Димитър Гинов и песните на Народен хор „Шарени гайтани” и Детски народен хор  „Трепетлика”  с ръководители Стойко Георгиев и Петя Запрянова възпламениха публиката. В танц-ревю децата от Школата за манекени и фотомодели на Атанасия Петрова показаха умения на истински модни икони.

Демонстрация направиха младите и надеждни каратисти от школата на Иво Авуски. С участието на деца от школи – гости и приятели на ОДК, концертът се превърна във феерия на младостта, за да покаже какви възможности за развитието на децата могат да предложат образователните центрове за извънкласно обучение в Бургас.

Демонстрацията на детските умения ще продължи и през трите дни на „Училищен салон”.  Организаторите на борсата са избрали необичаен и забавен начин, за да запознаят посетителите с различните предложенията. Щандовете на училища за чуждоезиково обучение, центрове за изкуства и технологии, спортни школи и танцови академии са подредени на Ниво 1 в мол Galleria Burgas. Съпътстваща програма от кръгли маси, танци, игри и демонстрации дава възможност на всяка от фирмите да презентира своята дейност.

 

„Ученически салон” цели да представи възможностите за подобряване на образованието и придобиване на нови умения при децата на възраст от 6 до 18 години. Изложението в мол Galleria Burgas ще продължи до 30 септември.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук