13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Откриха гранатометите от покушението над Алексей Петров

Оръжията, с които е стреляно по Алексей Петров, са били намерени близо до района на покушението. Те са десантни гранатомети РПГ-22, произведени са в България и с тях може да се стреля само веднъж, съобщи БНР, цитирайки източници, близки до разследването.

От полицията отказаха официално становище по случая, защото е следствена тайна. Експертизата на оръжието е показала, че то е лесно за пренасяне, но не се отличава с особена точност. Разследването продължава, а нападателите все още са неизвестни.

Червеният автомобил „Опел астра“, който е бил засечен на местопрестъплението, също е бил намерен, съобщи Нова телевизия. Разследващите са се заели да събират улики от него, както и да търсят отпечатъци и ДНК материал, който да се свърже с някого от обичайните заподозрени от крими контингента. Засега насоките, по които се работи, са няколко, но разследващите нямат единна версия.

В четвъртък автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет в столичния квартал „Кръстова вада“. Въпреки че се е намирал в колата, Петров не е пострадал, тъй като снарядите не са се взривили, а автомобилът му има 7-степенна бронировка, която е една от най-здравите.

Самият Петров заяви, че не е бил заплашван, а стрелбата срещу него вероятно била грешка.

Според експерти поръчителите не са искали да го ликвидират, а само да му напомнят нещо. Няма автомобил на света, който макар и брониран, да е по-издръжлив от танк. Гранатометите пък са направени да унищожават именно бронята на танк. Подозренията са, че „работодателите“ на атентаторите са им дали учебни снаряди, а самите нападатели са аматьори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук