20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откриха зъболекарския конгрес с ходеща паста за зъби

„ За мен е удоволствие и чест да посрещна в града ни едни от най-добрите специалисти по дентална медицина. В развитите държави редовното посещение при стоматолог отдавна се е превърнало в гаранция за успешен животВярвам, че бургазлии ще осъзнаят, че превенцията и профилактиката са от голямо значение още от най-ранна детска възраст . Винаги сте добре дошли в Бургас!“ – заяви  Лорис  Мануелян зам.- кмет по Здравеопазване в Община Бургас по повод официалното откриване на XIII-ят научен конгрес на Български зъболекарски съюз .

Елитът на зъболекарската гилдия, десетки бургазлии и малчугани станаха част от събитието, което е под наслов „Наука с аромат на липи“ и за поредна година се организира със съдействието на Община Бургас.

Изпълнения на „Горещ пясък“ и професионален фолклорен ансамбъл “Странджа“, с ръководител Марио Егов  допринесоха откриването да се превърне в истински празник с много лятно настроение, приятни емоции и изненади. Ходеща паста за зъби, с четка в ръка се превърна в атракция и бе предпочитан партньор за снимки сред малки и големи.

“Бургас е родната къща на Български зъболекарски съюз, завръщаме се в нея с удоволствие. Радвам се, че и времето е с нас и позволи този празник да протече по най-добрия начин” – каза председателят на УС на БЗС д-р Борислав Миланов.

Тематичното представление „Чук и Пук“ на Куклен театър Бургас събра десетки бургазлийчета пред открита сцена Охлюва в Морската градина. Забавният разказ за малкия Антон и неговите приключения прикова вниманието на малчуганите и техните родители.

 Събитието не мина и без подаръци – комплект четки и пасти за зъби, сред който  ябълка и специално издадена книжка с препоръки и грижа за зъбите. Това бе и основното послание тази година отправено към най-малките – „Усмихни се !Детски зъбки – здравички и бели – като морски перли!“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук