14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Откриха издирвани от Интерпол коли в Банкя

Столични полицаи задържаха 41–годишен мъж, укривал крадени автомобили и части от тях. Арестът е извършен при специализирана полицейска операция в Банкя, а мъжът е с инициали  Ц.И. от София, съобщиха от МВР. Акцията е проведена на 12 юли от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС” и колегите им от Девето РУ. 

При последвалите процесуално-следствени действия в Банкя, те открили „БМВ 535”, „Ягуар” и „Мерцедес С250”, обявени за издирване от Интерпол. На място бил установен и лек автомобил „Тойота Ландкруизер” с неистински държавни контролни номера, заличен номер на рамата и неистински свидетелства за регистрация на МПС.

От двора и от закрито хале към него полицаите иззели 19 двигателя за автомобили със заличени номера, множество навигационни системи, табла, модулни компютърни системи и други автомобилни части. В процеса на разследването е установено, че 41 – годишният мъж е наемател на адреса.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл.215 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв. Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава./ Монитор

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук