12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Откриха Културните салони за съвременно изкуство „Гранд хотел Поморие“ с концерт на Теодосий Спасов

С обявяването на победителите в арт проекта на БНР „Радиото и комуникациите в 21 век-мостове към бъдещето“ в Морското казино на Бургас беше открито десетото издание на Културните салони за съвременно изкуство „Гранд хотел Поморие“.

Събитието е по повод 80-тата годишнина на Българското национално радио и с него се поставя началото на едно творческо сътрудничество на медията с арт-салоните, които с годините се утвърдиха като едно от най-значимите културни събития в страната.

Преди да бъдат обявени отличените в конкурса творци, Румен Драганов – председател на Съвета на директорите на „Гранд хотел Поморие”, представи акцентите в програмата на юбилейните салони. На зрителите предстоят срещи с изкуството на Владимир Димитров-Майстора, прожекция на филма „Хан Аспарух”, вечер с поезията на Любомир Левчев и още творчески предизвикателства, както и обща изложба на участници в салоните. Румен Драганов подчерта, че салоните са се случили през годините благодарение на всеотдайността на изпълнителния директор на  „Гранд хотел Поморие” Бисерка Хънкова и творци, които участват в арт-събитието от първото му издание.

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов обяви, че в арт-проектът са взели участие 173 автори с 265 творби, а журито с председател акад. Светлин Русев е отличило 10 художника. Янкулов обяви още, че се учредява специална награда за художника Васко Василев за идеята му Националното радио да основе свой собствен фонд за произведения на изкуството.

Откриването на Културните салони за съвременно изкуство на „Гранд Хотел Поморие” продължи с концерт на Теодосий Спасов и трио.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук