11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Откриха ловния сезон в Бургаско

С лов на пъдпъдъци сдружение “Аполония”, което обединява ловните дружинките от Созопол и Равадиново, откри ловния сезон за пернат дивеч. Освен пъдпъдъци от днес се отстрелват още гургулици, гривеци и бекасини, а като най- емоционален ловците определят лова на бекаси, чиято цена достига до 25 евро за екземпляр. Първият ловен ден беше отчетен като успешен .

Ловът се превръща във все по -популярно хоби и спорт у нас. Първоначалната инвестиция съвсем не е малка, обясняват запалените ловци.  Една добра пушка е  в порядъка на 1000 лв., още толкова ще ви трябва и за добра екипировка. Не трябва да забравяте, че за лов на пернати ще ви е нужно и породисто куче- английски сетер, бретон шпаньола, и черешката на тортата- пойнтер.

Все повече чужденци идват у нас да се сдобият с ловен трофей и да се заредят от българската природа.

В началото на октомври се открива и сезона за едър дивеч. От Регионалната дирекция по горите отчетоха, че през изминалата година,  232-ма български и 169 чужди ловци са пожелали да ловуват едър дивеч в Бургаска област. Общият брой на ловците в областта е над  9000, които са обединени в 13 ловни сдружения.

По традиция откриването на ловния сезон завърши с курбан за слука.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук