9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Откриха Международния конкурс „Радост на брега” в Ахелой

Седмото издание на Международния конкурс за изкуства „Радост на брега” 2013 г. започна с хореография на класически, съвременни и характерни танци. За втора град Ахелой е домакин на форума, който събира над 2000 участници от различни държави. Събитието започна с шествие до сцената в парка на града.

На празника присъства кметът на побратимения на Ахелой унгарски град Аяк – Миклош Керекеш, който поздрави присъстващите на фестивала. Кметът на Община Поморие Иван Алексиев също изрази пред гостите радостта си, че Ахелой за втора поредна година е домакин на този форум и пожела успех на участниците.

Сред членовете на журито са Златка Бобева, проф. Петър Льондев, Хайгашот Агасян, Светла Караджова, Йордан Станимиров, Владимир Данаилов, Галина Калчева и Митко Тонев. Професор Льондев връчи от името на Съюза на българските композитори златна статуетка на директора на фестивала Пепа Запрянова.  Той изрази възхищението си от провеждането и популяризирането ва събитието, което всяка година става все по-голямо.

Кметът на Ахелой Иван Георгиев официално откри седмото издание на конкурса, след което жителите и гостите на града се насладиха на прекрасната хореография на класически, съвременни и характерни танци.

Днес конкурсът продължава с номинации поп пеене и класически инструменти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук