13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откриха над 1 000 кутии контрабандни цигари в тайници в шофьорски кабини

1028 кутии / 20 560 къса/ контрабандни цигари и 9 кг тютюн за пушене в тайници в шофьорски кабини и по двигатели на товарни автомобили откриха служители от митнически мобилни групи и гранични служители на ГКПП Лесово през последните дни. Иззетите цигари са от различни търговски марки, между които „LM Red Label“, „Karelia“, „Pall Mall“, „Parliament“, „ASSOS“ и др., всички с надписи „For Duty Free Sale Only“. Открити са при отделни митнически проверки на 7 товарни автомобила, превозващи стоки от Турция за България и други държави от ЕС. За нарушенията са съставени 7 акта по Закона за митниците срещу петима турски граждани, един румънски и един български гражданин. От отделните нарушители са задържани парични средства в различен размер от 384 до 2 880 лева за обезпечаване на вземанията по актовете.

При един от случаите, на 30 октомври 2017 г., 100 кутии цигари с марка „LM Red Label“ без акцизен бандерол и с надписи „For Duty Free Sale Only“ са открити от екип на митническа мобилна група в кухини в таблото в шофьорската кабина на камион с чуждестранна регистрация, управляван от турски гражданин. Камионът е превозвал текстил от Турция за Румъния през България.

На 29 октомври 2017 г., във фабрични кухини в таблото на камион с българска регистрация, превозващ текстил от Турция за България и управляван от български гражданин, служители от митническа мобилна група откриват 90 кутии цигари от четири различни търговски марки, също с надписи „For Duty Free Sale Only“.

428 кутии контрабандни цигари от пет различни търговски марки с надписи „For Duty Free Sale Only“ са иззети от тайник в шофьорската кабина на камион с румънска регистрация. Товарният автомобил, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП Лесово на 26.10.2017 г. Превозвал е двигатели на автомобили от Турция за Румъния през България. Екип от митническа мобилна група извършва проверка на камиона, товара и личния багаж на шофьора. При проверката, митническите служители откриват, че фабрична кухина в задната част на шофьорската кабина, между стената и кората на кабината, е пригодена за тайник-тип двойна стена, пълен с цигари.

На 23.10.2017 г., са открити 180 кутии цигари от марките „LM Red Label“ и „Pall Mall“ също в тайник в задната стена на шофьорската кабина на друг камион с турска регистрация, превозващ текстил, лепила и авточасти от Турция за Германия през България.

Още 60 кутии цигари с марка „LM Red Label“ и 60 пакета с по 50 грама тютюн за пушене „Amber Leaf“ са иззети на 22.10.2017 от подобен тайник в друг камион с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Великобритания.

На 20.10.2017 г са открити 170 кутии цигари „LM Red Label“ под предния капак и около двигателя на товарен автомобил с авточасти от Турция за Унгария. Същия ден са задържани от митническа мобилна група и 120 пакета с общо 6 кг тютюн за пушене марка „Amber Leaf“ с надписи „For Duty Free Sale Only“ в тайник в задната стена на шофьорската кабина на камион с групажна пратка от Турция за Обединено кралство Великобритания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук