13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Откриха обновената пречиствателна станция в Поморие

Пречиствателната станция за отпадъчни води в Поморие беше въведена в експлоатация. Новото съоръжение откри премиерът Бойко Борисов заедно с трима министри: на околната среда, транспорта и земеделието. Церемонията събра и кметове на Черноморски общини.

По време на откриването премиерът заяви, че до момента са изградени над 50 пречиствателни станции в страната и увери, че две години Черно море ще бъде изцяло защитено. Според Борисов 3,5 млрд.лв. ще се влеят в околната среда през следващия програмен период.  Новата пречиствателна станция в Поморие ще гарантира по-чисто море, категоричен беше кметът на морския град, Иван Алексиев.

Проектът за модернизацията на пречиствателната станция в Поморие е финансиран по оперативна програма „Околна среда“. Съоръжението е част от новия воден цикъл на град Поморие, изграден за близо 100 млн. лв. По проекта цялостно е модернизирана пречиствателната станция, подменена е 28 км водоснабдителна и 25 км канализационна мрежа, изградени са нови 5 км канализация и дълбоководно заустване на отпадъчните води.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук