13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откриха основно ремонтираното читалище в Средец

Кметът на Община Средец инж. Иван Жабов и кметът  на на община Визе Седад Балкъ  прерязаха лентата на обновената сграда на читалище „Пробуда 1897”. Читалището е реновирано по проект „ Към равенство без граници” по програма „България – Турция” – 3-та покана.

Партньор на проекта е община Визе – Република Турция. Стойността на проекта е 463,880,62 евро. Около 90 хиляди лева допълнително  бяха осигурени от община Средец за ремонтни дейности и обзавеждане. Благодарение на тези средства цялата сграда на културната институция е обновена. Откриването продължи с празничен концерт на самодейците от ЖФГ „ Странджанска огърлица”, Танцов клуб  „ Веселие”, ДЮТА „ Искрици”, ДФГ „ Пъстроцветки, ДФФ „ Алени божурчета”. Водосвет за здраве отслужи отец Недялко при църквата  „Вси светии” , град Средец .

С помощта   на проекта „ Към равенство без граници” е основно ремонтиран и Центъра за настаняване от семеен тип – за деца и младежи без увреждания в Средец. Лентата на обновената сграда прерязаха кметът на община Средец инж. Иван Жабов и директора на дома Станислава Николова. По проекта е направен е основен ремонт на сградата – шпакловка, боядисване, смяна на дограмата, смяна на радиаторите,  подовата настилка в спалните на децата е заменена от балатум с ламинат.

Целта е да бъде  осигурен  по-добър живот на децата и условия на живот, в дома да се доближат   в максимална степен до домашния бит и семейната атмосфера.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук