12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Откриха премръзнали бежанци-тийнейджъри в Странджа, една сомалийка е починала /обновена/

Двама премръзнали бежанци бяха приети вчера в шокова зала на Спешния център в Бургаската държавна болница. Те са от Сомалия, момчето е на 16 години, а момичето на 14. Открити са в Странджа от Гранични полицаи. Предполага се, че са се лутали в планината поне 4-5 дни. Тийнейджърите бяха транспортирани в клиниката по изгаряния във Варна, където ще бъдат лекувани. През февруари 2016 две бежанки- 15-годишно момиче и 30-годишна жена починаха от измръзване в Странджа, а 12 деца бяха настанени в болницата с различна степен на измръзване.

Като цяло са добре, но имат измръзване на ходилата, явно са имали леки обувки , времето е доста студено особено в планината. Не е я ясно колко време са вървели , къде са били…измръзнали са хората с измръзване на ходилата, съобщи  д-р Александър Макелов- дежурен лекар в Спешен център към УМБАЛ Бургас

От пресцентъра на Гранична полиция съобщават, че двамата младежи са част от група от 31  мигранти задържани на 1а 1 януари 2017 г. в района на село Равадиново. Те са били без документи за самоличност. 25 от тях се самоопределят като афганистанци, 3 – като пакистанци, 3 заявяват, че са сомалийци. Незаконните имигранти са отведени в ГПУ-Бургас. При работата с нелегалните имигранти е установено, че в групата е имало още една жена, сомалийска гражданка, която е изоставена. Днес граничните полицаи са извършили претърсване, в хода на което на около 4 км от мястото на задържането е открит трупът на жената. Граничните полицаи са установили, че един от афганистанците има регистрирано влизане в България; има вероятност той да е каналджията, превел групата през границата при минусовите температури. Работата по случая продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук