18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откриха пречиствателната станция в Равда, морето вече е чисто

Днес беше открита най-голямата пречиствателна станция по Българското Черноморие, тази в Равда. Лентата прерязаха премиерът Бойко Борисов, министърът на екологията Ивелина Василева и кметът на Несебър Николай Димитров. Модернизираната и разширена  пречиствателна станция ще обслужва общо 8 селища от общините Несебър и Поморие, като мощностите й са за 222 хиляди еквивалент жители.  Стойността на проекта е 97 милиона лева по ОП  „Околна среда”.

Премиерът подчерта, че със съоръжението, което се открива днес, туристите ще се радват на по-чисто море.

Екоминистър Ивелина Василева каза, че разширението  и модернизацията на пречиствателната станция е било  повече от належащо, заради бурното строителство през последните години в Слънчев бряг.

Кметът на Несебър заяви, че с разширението на пречиствателната станция туристите вече могат да бъдат спокойни, че морето е чисто.

С построяването на пречиствателната станция по-чист ще бъде и плажа на Ахелой.

През изминалия програмен период  по ОП „Околна среда” са инвестирани повече от 300 млн. лева по Черноморското крайбрежие на България. Построени са 4 изцяло нови пречиствателни станции, а 5 са били рехабилитирани, съобщи министър Василева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук