13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Откриха сградата на ИАРА. След минути започва първи консултативен съвет в Бургас

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Бургас за откриването на обновената сграда, в която ще се помещава Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Лентата обаче прерязаха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на ИАРА – Янчо Янчев. Борисов пожела успех на хората, които ще работят в сградата и я разгледа след официалната церемония.

„Това е изключителен, важен център за сектор рибарство в Бургас. Повечето от ригистрираните кораби и добиви са на територия в Бургас. В София ще остане единствено дирекцията, която ще е управляващ орган по програмата за морско дело и рибарство. Днес от 14.00 часа ще се проведе и първия консултативен съвет на браншовите организации в сектор рибарство. Ще бъдат представени приоритетите на новата програма. Надявам се на ползотворен дебат”, каза по време на откриването, министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

„След 15-годишно прекъсване, ИАРА се върна в Бургас. 70% от добива на риба в Черно море е от Бургаска област. Благодаря на министрите на земеделието и на транспорта, които помогнаха за прехвърлянето на сградата. Всички офиси вече са обзаведени. Има осигурени и служебни апартаменти за всички командировани служители”, обяви от своя страна кметът на Бургас, Димитър Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук