9.3 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

Откриха сезона в Слънчев бряг

 Сезонът в Слънчев бряг беше официално открит от заместник министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на изискано тържество в най- големия български курорт. Община Несебър, на чиято територия се намира комплекса и Съюза на собствениците бяха домакини на тържеството, на което присъстваха областният управител Константин Гребенаров, депутати от бургаски регион и хотелиери. Заместник министър Иво Маринов, който е член и на новия борд на държавното акционерно дружество „Слънчев бряг“, заяви по- рано, че тази година се очаква по-добър туристически сезон с 5% ръст на туристите, а България е една от 15 най- предпочитани туристически дестинации в света.  „Към края на май пазарът в Германия бележи ръст с 3 % , а  Скандинавския , при някои туроператори – дори до 20%“, каза Маринов. В част от хотелите в Слънчев бряг вече има туристи. Туроператори  споделиха, че ако се постигне 40% заетост за май, това ще бъде успех за началото на сезона. В курорта има и над 1000 сръбски абитуриенти.

От следващата седмица започва  отварянето на офертите за изработването на рекламата за българския туризъм, обяви още Иво Маринов. Средствата са по оперативна програма „Регионално развитие“, по мярката за маркетинг и реклама. „Най- голяма е сумата за поощряване на вътрешния туризъм- 3,4 млн. лв.. За реклама на туризма ни в Германия парите са 2 млн. лв, за Русия-1,8 млн.лв. Предвиждат се и средства за европейските тв канали Евроспорт, National Geographic, Евронюз и др., където ще се завърти рекламата за България“, съобщи Иво Маринов на брифинг за медиите.

В Слънчев бряг заседава и борда на Световната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Нейният президент Гасан Аиди получи от кмета на Несебър ключа на древния град и пожела успешен сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук