12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Откриха туристическата борса „Вашата ваканция“

Туристическа борса „Вашата ваканция“ бе открита в Бургас. За разлика от предишни издания, в които се залагаше на силно международното участие – тази година организаторите изместват фокуса върху вътрешния туризъм. Форумът ще се проведе в два дни. В Културен  център „Морско казино” посетителите ще се запознаят с информация за туристическите обекти у нас, пакети и маршрути от цялата страна. Възможности за отдих и почивка представят над 30 общини и десетки туристически агенции и асоциации.

Община Созопол също участва със собствен щанд в туристическата борса. Черноморската община ще привлича туристи с нови артефакти , които вече са експонирани в музея на Созопол. В парк Света марина пък ще заработи нов амфитеатър. Местната администрация се подготвя  за силен туристически сезон след като Созопол грабна второ място в категория „Награда за дестинация“ на световния Съвет за Туризъм.

Природен парк „Странджа” също участва в туристическа борса. Мултимейдийна  презентация и документален  филм за най-големия парк ще бъдат представени в рамките на изложението. На щанда са подредени рекламни материали, които представят възможностите за активен отдих и богата флора на планината.

Странджанското  село Визица  ще посрещне тазгодишното издание на Фестивала на странджанската  зеленика. Дванадесетото издание на феста ще се проведе в дните 9 и 10 май. Програмата обещава да бъде повече от разнообразна. В нея ще бъдат включени мероприятия, посветени на 20—годишнината от създаването на природния парк, каза още директорът на парка, Владимир Димитров.

Туристическата борса „Вашата ваканция“ се провежда за 14 пореден път. Проявата се организира по инициатива на Бургаска регионална туристическа асоциация /БРТА / под патронажа на Министерство на туризма /MТ/, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук