15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Откриха турнира „Тодор Хънков“ /СНИМКИ/

За втора поредна година Бургас посреща турнир по хандбал за мъже, носещ името на легендата на бургаския спорт – Тодор Хънков. Четири отбора се борят за купата в бургаската спортна зала „Младост”, като финалът ще се играе утре от 12.45 часа. На официалното откриване днес присъстваха десетки приятели и близки на легендарният бургаски хандбалист.

 

Стартът на турнира дадоха заместник-кметът на община Бургас, Красимир Стойчев и председателят на Българската федерация по хандбал, Росица Бакърджиева – Коева /на снимката по-горе/. На церемонията присъства и съпругата на Тодор Хънков – Бисерка Хънкова.

В битка за купата „Тодор Хънков” се изправят четири отбора. Миналогодишните първенци на турнира и  шампион на България за 2014 г – ХК „Фрегата” – Бургас, вицешампионите за 2014 година от ХК „Локомотив” – Варна, хандбалистите от „Добруджа” – Добрич и първият чуждестранен отбор в турнира – германският „Мацло” от Пархим.

Тодор Хънков започва да тренира през 1970 година при Кольо Петров, продължава в Черноморец-Бургас, от 1979 до 1984 г. е в отбора на ВИФ и в националния отбор по хандбал. Връща в Бургас като състезател и играеш треньор, а от 1990 до 1994г. играе в Португалия. След като се прибира в България влиза в отбора на Порт Бургас, с който завоюва три републикански  и шампионски титли и три купи на България.

 

Хандбалният турнир се провежда със съдействието на община Бургас и е част от мероприятията за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015″. Входът в спортна зала „Младост“ е свободен.

Програма на турнира за купа „Тодор Хънков“

2    септември

17:15 часа – „Пархам“- „Добруджа“

3    септември

11:00 часа – мач за трето-четвърто място

12:45 часа – финал

14:00 часа – награждаване и официално закриване

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук