10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Откриха учебната година във Военноморска база „Бургас“

Новата учебна година беше открита днес във Военноморска база „Бургас”. В базата се проведе тържествен военен ритуал  и смяна на командването на фрегата „Верни”. Досегашният командир на фрегатата капитан ІІ ранг Галин Манев сдаде длъжността „Командир на фрегата” на капитан ІІ ранг Павлин Петков.

Учебната година бе открита от командира на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев. В словото си той наблегна на основните приоритети през настоящата година – професионализъм на море, войнски дълг, моряшко единство и взаимопомощ и партньорство и взаимодействие.

На тържественото откриване на учебната година присъства Заместник -командира на ВМС комодор Димитър Денев, който поздрави личния състав и пожела здраве и успехи през новата учебна 2013 година.

Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” – град Черноморец отслужи Молебен за здраве и благополучие на военните моряци. Връчени бяха грамоти на избраните  за месец Декември 2012 година офицер, старшина, матрос и цивилен служител на месеца.

               След приключване на тържествената част, гостите и представителите на медиите имаха възможност да се запознаят с корабите, въоръжението и техниката в пункт за базиране Бургас. Проведени бяха показни занятия от екипажите на фрегата „Горди” и фрегата „Дръзки”, ракетен  катер  „Мълния”, базови миночистачи  „Прибой” и  „Шквал” и практически водолазни спускания от водолазната група на военноморска база – ВМС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук