14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Откриха Регионалния център за ранна диагностика на онкологични заболявания в Бургас

Здравният министър Таня Андреева и областният управител Павел Маринов откриха Регионалния център за ранна диагностика на рака в Бургас.  Андреева представи и новата апаратура, която вече е монтирана в лечебницата. Звенто се намира в стария корпус на Бургаската болница. 

То разполага с апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика, компютърен томограф, дигитализирана ехографска система, ендоскопска апаратура и др. По време на откриването Таня Андреева съобщи, че в следващият програмен период ще се инвестира в изграждане на отделения и лечебни заведения за долекуване и рехабилитация.

„Това ще бъде едно от основните направления, които ще се развиват в следващият програмен период”, каза министърът.  По думите й, предстои да се осигури финансов ресурс за мамографска и ендоскопска апаратура за нуждите на бургаските пациенти. Андреева отчете, че бургаската болница е една от добре оборудваните в страна и пожела успех на лекарите и специалистите, които работят в нея.

Центърът ще обслужва пациентите на болницата, през която годишно минават 32 000 души, както и населението на съседната област Ямбол. Косвени бенефициенти са 580 000 души.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук