13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откри се изложбата иконопис в Поморие

По инициатива на Община Поморие и във връзка с програмата на Десетия Международен фестивал на православната музика “Света Богородица – Достойно есть”, вчера се откри иконописната експозиция, представена от единадесет автори. Изложбата е организирана със съдействието на Дружеството на художниците – Бургас и Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски” и бе открита от председателя на ДХБ – Митко Иванов.

Той сподели, че изпитва сантиментални чувства към Поморие и с удоволствие е приел поканата за участие с колегите си от дружеството. Заместник-кметът на Община Поморие Илия Джингов поздрави художниците и им връчи подаръци и цветя.

Сбирката от двадесет и шест икони ясно свидетелства за майсторството на едни от най – добрите имена в иконописното изкуство на Бургас –  Мария Алексиева, Николай Ангелов, Елисавета Ангелова, Жоро Долапчиев, Петя Димитрова, Митко Иванов, Нели Гочева, Тодор Жеков, Николина Видева и Кирил Атанасов. Участие в изложбата има и поморийският художник Георги Скумов.

Ценителите на иконописното изкуство могат да посетят експозицията до 12 юни.

 

         Международният фестивал на православната музика  „Света Богородица – Достойно есть”  ще се проведе в дните 07.06 – 11.06.2013 г. в Поморие. Официалното откриване на фестивала ще се състои на 7 юни 2013 г. от 19:00 часа  пред храма  „Свето Рождество Богородично”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук