10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Откри се изложбата от Международния пленер „Светът е море“ в Поморие

Кулминацията на пленера бе изложбата, която подредиха единадесетте художника. Творците пристигнаха в Поморие от Германия, Гърция, Сърбия и различни краища на България, за да представят красотата на града през своите очи.

                Изкуствоведката Светла Москова откри изложбата като описа пътя на изкуството, извървял всеки един от тях, за да допринесе за експозицията. Художниците изказаха благодарности към Община Поморие, затова, че реализира пленера вече десет поредни години. Четирима от тях са хора с увреждания от сдружение „Синя зона“, а пленерът е една от възможностите за тяхната интеграция и изява.

                „Благодаря на всички вас, че с изкуството си разкрихте пред нас един нов свят. Всяка от тези творби, които сте изложили тук е уникална и носи различно послание, но общото между тях е, че са част от това прекрасно събитие – пленерът „Светът е море“. Уверявам ви, че ще продължим да правим всичко възможно, за да развиваме пленера и да привличаме повече творци към тази проява“ – сподели пред гостите заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев.

                Художниците получиха поздравления и от заместник-кмета Илия Джингов, който с лека носталгия отбеляза завършека на пленера, но подчерта, че създадените картини, винаги ще напомнят за десетте дни, изпълнили града с творческо вдъхновение.

                Любителите на живописното изкуство могат да посетят изложбата от международния пленер до края на месец юни във фоайето на НЧ „Просвета 1888“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук