13.2 C
Бургас
неделя, май 12, 2024

Отлагат протеста в защита на Октай за 2 февруари

Протестът за „Съд за „делегатите“ пребили Октай Енимехмедов“  се отлага за 2 февруари  от 12:00 пред сградата на Народното Събрание, информират от фейсбук групата, създадена в защита на нападателя на Ахмед  Доган. Датата се мести, тъй като утре е ден за размисъл преди референдума за АЕЦ. Протестът се предвижда да е национален и да се проведе в големите градове в страната.

 Организаторите на протеста вече са получили  разрешение за тази дата от Столична Община, внесено е уведомление от инициативен комитет. Призивът е за един добре организиран, европейски протест, без  да  се отговаря  на беззаконието с беззаконие.

Над 1800 души вече са подкрепили и подписката в интернет  за повдигане на обвинения на делегатите от ДПС, които линчуваха Октай  Енимехмедов.  Организаторите на подписката смятат, че нанасяне на побой, върху който и да е български гражданин е напълно недопустимо в едно правово, демократично общество.

В подписката се настоява прокуратурата да се самосезира по случая с нанесения побой над похитителя на Ахмед  Доган, да се гледат записите, да се разпознаят лицата, да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук