11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Отличиха най-добрата мед. сестра в Бургас с награда „Св. София“

Старша мед.сестра Марияна Атанасова от МБАЛ Бургас е новият носител на приза „Най-добър специалист по здравни грижи – Света София”. Тази награда е учредена през 2009г. от собственикът на МЦ „Св. София” и МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих. Всяка година статуетката се връчва на 17 септември – денят, в който почитаме мъдростта, любовта, загрижеността и надеждата. Наградата е като оценка за труда, старанието, търпението и човечността на специалистите по здравни грижи при изпълнение на служебните им ангажименти.

В този конкурс могат да бъдат номинирани всички специалисти по здравни грижи от лечебни заведения в Бургаска област, както и от граждански организации, които защитават правата на пациента или са в сферата на здравеопазването.

Тази година победителят се определи по няколко критерия – степен на удовлетвореност от пациенти, професионално развитие, активно участие в организационния живот на съсловната организация и умения за работа в екип. По традиция комисията по избора е в състав : представител на БЧК; представител на Съвета на Главните медицински сестри; представител на БАПЗГ РК; представите на Учредителния съвет на наградата. Комисията реши, след разглеждане на кандидатурите, да отличи следните три номинации: Мед.сестра в МЦ Света София  – Живка Андонова; Старша мед.сестра в операционен блок на МБАЛ Бургас АД – Марияна Ангелова; Мед.сестра в операционен блок на МБАЛ Дева Мария – Мариян Паскалев.

„Комисията  единодушно реши да връчи наградата на мед.сестра, която в 23-годишния си професионален път е доказала своя професионализъм чрез работата си, придобитите квалификации и умения да ръководи екипа си. Нейната работа е свързана с един от най-тежките сектори в здравеопазването – операционния блок в една болница. Там, освен труд, старания и професионализъм, се изисква търпение, човечност, умение за комуникации с близките на пациента и хората, работещи в екипа. Безсъмнено тазгодишният победител е доказан във всяко едно от тези направления и това е старшата мед.сестра на операционния блок в МБАЛ Бургас АД – Марияна Ангелова.”  – заяви  Нели Атанасова, представител на учредителите на наградата,  при обявяването на победителя.

Допълни още, че това е втори приз, който победителката  получава през тази година, тъй като тя бе отличена като „Ръководител по здравни грижи“ за участието си в указване първа помощ на пострадалите в атентата на Летище Сарафово.

Специалната статуетка бе връчена от миналогодишната победителка Марина Тодорова –която също като тазгодишната победителка работи в операционен блок като старша медицинска сестра в МБАЛ „Дева Мария”.

Другите двама финалисти в конкурса са медицинска сестра Мариян Паскалев от МБАЛ „Дева Мария”  и мед. сестра Живка Андонова от МЦ „Св. София” .

Специален гост на награждаването  бе и Мария Динкова – началник на отдел „Здравеопазване и превенция” към Община Бургас, която поздрави победителите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук